Sveiki visiem! ...jautājums - no kurienes es nāku, manas dzimtas saknes - mani ir vienmēr interesējis.Tāpēc esmu šajā blogā ar vecvectēva Paul Max Bertschy uzvārdu.Viņa darbi liecina par to, kāds viņš bija cilvēks. Vecvectēva mūža darbs- uzceltā Liepājas pilsēta, kurā arī es piedzimu, liecina par viņa milzīgo gara spēku.Tādā veidā es būšu savienota garīgā pasaulē ar viņu, un ar Dieva palīdzību man būs vieglāk izpausties gan darbos, gan domās, gan dvēselē un garā. Mana devīze- Vienoti Garā!

sestdiena, 2013. gada 26. janvāris

Rozes sarkanās.


Šo šallīti noadīju 2011.gada vasarā. Gribējās pamācīties mežģīņu rakstus, un atradu ravelry.com paterna rakstu, kas saucās Travelling Roses Scarf. Nopirku kokvilnas diedziņu kautkur, vairs jau neatceros, kur? Šallīte adījās ļoti viegli -vasara, saulīte, svaigs gaiss, vējiņš pūš, skan Dāvida psalmi, un es sēžu savā pītajā krēslā uz terases, un tik adu...putniņi čivina, baloži kā vienmēr lien iekšā manā terasē, jo viņiem viss interesē, ko es daru...šī šallīte tika dāvanā uzdāvāta kādai īpašai personai -bijusī baletdejotāja, unikāls cilvēks, kas pēc vīra nāves pieņēma mūka kārtu un izvēlējās vientuļnieces dzīvi. Kad viņai parādīju savus līdzi atvestos rokdarbus, viņai ļoti gribējās pašai apskatīt un aptaustīt, un šallīte viņas rokās tik organiski iegūlās gandrīz vai kā lūgšanu krelles, un es sapratu, ka šī šalle paliks te, un dzīvos savu dzīvi. Šallīti viņa lieto kā greznumlietu, ar ko rotā Dievmātes ikonu.

Maria Bertschy.





3 komentāri:

Anonīms teica...

Tumši sarkanas rozes, sievietēm piestāv,bet šī šallīte ir ļoti smalks darbs! Cik ilgā laikā to var uzadīt?

Maria Bertschy teica...

Es laiku neskaitu un nemēru parastās kategorijās, kā stundas, dienas un naktis, jo tas nebija pasūtījums, bet gan izacinājums man, vai es arī varu kautko tik skaistu uztaisīt ar savām rokām, tas priekš manis ir brīnums, jo kad es mācījos adīt no savas vecmāmiņas, tad mana vecmāmiņa neko tādu, izņemot, cimdus un zeķes neadīja, bet tas, kā viņa to darīja, tas ir vesela romāna cienīgs stāsts. Es mēru tikai pacietībā visu. Šajā šallē ir ielikta miljons reizes lielāka pacietība nekā man bija līdz tam! Jā, tumšsarkanas rozes sievietēm piestāv!

Anonīms teica...

Jums tiešām tas izdevās lieliski!Kaut visām sievietēm pietiktu pacietības visās jomās! Paldies par atbildi!