Sveiki visiem! ...jautājums - no kurienes es nāku, manas dzimtas saknes - mani ir vienmēr interesējis.Tāpēc esmu šajā blogā ar vecvectēva Paul Max Bertschy uzvārdu.Viņa darbi liecina par to, kāds viņš bija cilvēks. Vecvectēva mūža darbs- uzceltā Liepājas pilsēta, kurā arī es piedzimu, liecina par viņa milzīgo gara spēku.Tādā veidā es būšu savienota garīgā pasaulē ar viņu, un ar Dieva palīdzību man būs vieglāk izpausties gan darbos, gan domās, gan dvēselē un garā. Mana devīze- Vienoti Garā!

otrdiena, 2012. gada 11. decembris

Kvadrātiņi.

 Vakar  ap pusnakti mana krustmeita man vaicāja, ko es daru tik vēlu naktī, un es viņai atbildēju, ka skatos filmu par Stolipinu un tamborēju. Un sekoja nākamais jautājums, ko es tamborēju. Atbildēju, ka tamborēju kvadrātiņus. Šodien nolēmu nofotogrāfēt  kvadrātiņus, lai viņai būtu skaidrs, kas tie tādi ir-kvadrātiņi.
Kas beigās sanāks no tā visa, parādīšu vēlāk. Var jau būt, ka viņai arī iepatiksies tamborēt kvadrātiņus.

otrdiena, 2012. gada 4. decembris

Adīta cepure ar pušķi. Dēlam! Lūgšana par bērniem.


Šogad mana dēla dzimšanas dienā viņš saņēma no manis dāvanā - adītu šalli, un es viņam pavaicāju, vai viņš negribētu klāt pie šalles cepuri? Liels bija mans pārsteigums, kad dēls man pateica, ka ļoti gribot adītu cepuri, un vēl ar pušķi galā!
- Es iešu pa ielu, un visi skatīsies uz pušķi! 
Tāds bija pasūtījums. 
Nu ko... ķēros pie darba, un cepuri uzadīju. Materiālu sagādāju ar dziļu domu, lai dēlu sildītu gan tētis, gan mamma. Tika izārdīts tēta vecs džemperis, un mammas vecs džemperis, un no iegūtām dzijām tika uzadīta cepure dēlam. 
Kā adīju?
Pavisam vienkārši, kā vecmāmiņa Alvīne Berta mācīja-labiski, kreiliski, kreiliski, labiski, un tik uz priekšu, divi labiskie, divi kreiliskie, tad sakrusto šur tur... Nu kā tad lai nenoadās cepure, ka vecmāmiņa to ir mācījusi.
Tīeši šodien ir tādi svētki, kas saucās Jaunavas Marijas ievešanas baznīcā svētki. Šajos svētkos ir pieņemts vest uz baznīcu savus bērniņus, tieši tāpat, kā to darīja svētie Joakims un Anna 2 tūkstošus gadus atpakaļ, kad viņu meitai palika 3,5 gadi, tie atveda viņu uz baznīcu.
Mūsu bērni ir eņģeļi priekš mums, jo viņi liek mums lūgties. Pasakiet man, kura māte nelūgs par savu bērnu! Mātes lūgšana ir kā vairogs - tā ir liela aizsardzība bērnam!

Maria Bertschy.







                                                            Lūgšana par bērniem.

Kungs, Jēzus Kristu, Dieva dēls, Savas Visšķīstās Mātes lūgšanu dēļ, uzklausi mani, necienīgo kalponi(vārds). 
Dievs, Tavā žēlastības varā ir mani bērni (vārdi), apžēlojies un izglāb tos Tava vārda dēļ. 
Dievs, piedod tiem visus tīšus un netīšus grēkus, ko tie ir darījuši Tavā priekšā.
Dievs, liec tos uz īstenā ceļa, lai tie pildītu Tavus baušļus, un  ar Tavu gaismu apskaidro to prātus dvēseles glābšanai un ķermeņa dziedināšanai.
Dievs svētī tos katrā Tava valdījuma vietā.
Dievs, pasargi tos Tavā patvērumā ar Tava Dzīvudarošā Krusta spēku no lidojošas lodes, bultas, zobena, uguns, no nāvējošas rētas, no ūdens plūdiem un pirmslaicīgas nāves.
Dievs, pasargi tos no visiem redzamiem un neredzamiem ienaidniekiem, no visādām  bēdām, ļaunuma, nelaimēm, nodevības un gūsta.
Dievs, izdziedini tos no visām slimībām un rētām, no visas nešķīstības, un atbrīvo tos no dvēseles ciešanām.
Dievs, dāvā tiem Tava Svētā Gara žēlastību uz daudziem dzīves gadiem, veselību un tikumību visa labā godībā un mīlestībā, mieru un saticību ar apkārtējiem un priekšniekiem, tuviem un tāliem ļaudīm.
Dievs vairo un stiprini viņu prāta spējas un ķermeniskos(fiziskos) spēkus, un, veselus un plaukstošus tos atgriez vecāku mājās.
Visužēlīgais Dievs, dāvā man, Tavai necienīgai un grēcīgai kalponei(vārds), vecāku svētību manam bērnam(vārds) šajā rīta( dienas, vakara, nakts) stundā, jo Tev pieder Valstība, Spēks, un Gods, mūžīgi mūžos.

Āmen.