Sveiki visiem! ...jautājums - no kurienes es nāku, manas dzimtas saknes - mani ir vienmēr interesējis.Tāpēc esmu šajā blogā ar vecvectēva Paul Max Bertschy uzvārdu.Viņa darbi liecina par to, kāds viņš bija cilvēks. Vecvectēva mūža darbs- uzceltā Liepājas pilsēta, kurā arī es piedzimu, liecina par viņa milzīgo gara spēku.Tādā veidā es būšu savienota garīgā pasaulē ar viņu, un ar Dieva palīdzību man būs vieglāk izpausties gan darbos, gan domās, gan dvēselē un garā. Mana devīze- Vienoti Garā!

otrdiena, 2012. gada 26. jūnijs

Otrās dienas kleita. Платье второго дня. Design by Maria Bertschy.


Šeit var redzēt manu pagājušā  2012.gada maija mēneša darba rezultātu. 

Šī kleita bija radīta līgavai - manai mīļajai Marijai, manai skolniecei, kura pie manis mācījās dziedāšanas pamatus.  Mēs izdomājām, ka šo kleitu Marija varētu uzvilkt otrajā dienā pēc kāzām. Mana ideja bija izveidot tādu dizaina  kleitiņu, lai tā būtu krāsaina, un ziediem bagāta, lai auduma zīmējums atkārtotos notamborētajā kleitas koketkas augšdaļā. Izstāstīju to visu Marijai, un mēs abas nekavējoties sēdamies mašīnā, un aizbraucām uz auduma veikalu, lai atrastu un iegādātos audumu. Es ieteicu Marijai izvēlēties angļu katūna audumu, jo tieši  tajā es atradu sev vajadzīgos ziedus, kurus varētu nodublēt tamborētajā kleitas augšdaļā. Piemeklēju dažādu krāsu kokvilnas diegus, lai iztamborētu ziedus, un par pamatu izvēlējos balto krāsu, tāpat  kā tas ir audumā.  Pamatu tamborēju tīkliņā rakstā, bet ziedus katru savā krāsā un savā rakstā. Tas bija ļoti interesanti, un ceru, ka tas iedvesmos arī Jūs radīt kautko tikpat krāsainu.  Skatoties uz Mariju bildēs, tā arī nesapratu, vai viņai bija vasara apkārt, vai Marija bija vasarai apkārt- ļoti skaista!
Lai veicās!

 Maria Bertschy






Dress with crocheted top.

Gribu iepriecināt Jūs ar maija mēneša vēlvienu darbiņu, ko veidoju kā Izejamo kleitu ar tamborētu augšdaļuMateriālu priekš kleitas jau iegādājos kādus 1,5 gadu atpakaļ audumu tirdziņā. Starp daudzajiem audumu baķiem, iebāžot roku dziļāk kastē, izvilkās skaists karaliski bēšīgā auduma gabals, un tikai šogad sagaidīja savu pielietojumu. Augšējo daļu tamborēju pēc principa "Irish crochet"- dažnedažāda veida un lieluma puķes, kas savienotas kopā, izmantojot tīkliņa rakstu. Tas bija ļoti interesanti, jo ziedus liku pēc principa, ko "itkā kāds saka priekšā" - savas iekšējās izjūtas. (Augšējā video ir redzama uzskatāmi šī te tehnika. Protams, ka  ir vajadzīga ļoti liela pacietība, lai kautko tik skaistu uztaisītu, bet parādiet man kautvienu, kas to nevarētu. Pacietība - tā ir cilvēka iekšējā cīņa ar savu kaislīgo dabu, kad neredzama Dieva roka vada cilvēka ego, un rodas pacietība. nu tā!)
Un kad augšējā kleitas daļa tika uztamborēta, tad to visu ar skaisto auduma gabalu aiznesu šuvējai,un pieliekot ar kniepadatām audumu, izveidojām to kritumu, kas man vislabāk patika, un tādā veidā atradām to kleitas modeli, kas bija pēc manām domām pats labākais- Kleita sastāv no divām daļām, apaksējā daļa ir griezta no sešiem gabaliem, kas veido kleitas pamatu, un tas ir uz auguma, un virsējā daļa ir veidota slīpajā diegā kā apmetne kleitas apakšējai daļai, un to visu piešuj pie notamborētās kleitas augšdaļas. Rezultāts ir satriecošs! Esmu apmierināta! Ceru, ka arī Jums patiks, un varēsiet gūt iedvesmu priekš saviem darbiem! Lai Jums veicas!
Maria Bertschy